Local Presence

Global Expertise

Phone: +36 (30) 536 7270

Magyar

A Tájékoztató anyagok oldalon a Publikációk főoldalhoz kapcsolódóan az Iroda által relevánsnak Tájékoztató anyagok korábbi számai vagy összefoglalói érhetőek el. A Tájékoztató anyagok tartalmát elsősorban szakmai elemzések képezik. Amennyiben a korábbi Tájékoztató anyagok archívum listázó oldalát megfelelően kiválasztja, ott a korábbi Tájékoztató anyagok jelennek meg dátum szerint csökkenő sorrendben. Az adott oldalon egyszerre tíz elem jelenik meg, a többi elem az oldal alján található lapozóval érhető el. Tekintettel arra, hogy a Tájékoztató anyagok rovatba tartozó információk folyamatosan frissítésre kerülnek, a korábbi kiadványok egy külön archívumban kerülnek elhelyezésre és éves bontásban továbbra is elérhetőek. Az Ügyfélkapu használatára jogosult ügyfeleink és kiemelt felhasználók a Tájékoztató anyagok teljes változatához hozzáférhetnek. A Tájékoztató anyagok az ASH-Info szolgáltatás része és a regisztrációval kapcsolatos információt aktuális ügyfeleink részére az office@ash-law.hu keresztül nyújtunk.

 • Kormány, kezesség, garancia

  Az állami fizetési kötelezettségek, így a készfizető kezességvállalás, formái folyamatosan változnak. Az állami helytállás érvényességi és érvényesítési feltételeit az eljáró feleknek mindenkor alaposan meg kell vizsgálni.

 • Jogászok az ügyletekről

  A változó gazdasági viszonyokra és piaci innovációkra a jogalkotás rendszerint csak utólag képes reagálni. A tőkepiaci ügyletekben aktív ügyvédekkel készített beszélgetés közelebb hozza ezen sajátos termékek piacát.

 • Értékpapírosítás – Rejtelmek és gyakorlatok

  Az értékpapirosítás az egyik legösszetettebb pénz és tőkepiaci tranzakció. A cikk célja a legfontosabb jogi kérdések rendszerezett áttekintése a termék lehetséges magyar bevezetése kapcsán.

 • Jogvélemény

  A magyar jog alatt készített tranzakciós jogvélemények hazai felépítésében és használatában az eljáró felek évtizedes nemzetközi gyakorlatra támaszkodhatnak. A jogvélemény valódi értékét az adja, ha a gyakorlat által kialakított elvekkel és lehetőségekkel minden fél tisztában van.